Μητσοτάκης: Aπαλλάσσονται από φόρους πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

Την απαλλαγή φόρου για πτητικά και καταδυτικά επιδόματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής των μαχητικών Rafale στην Τανάγρα, “ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην παραλαβή των μαχητικών Rafale, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια νέα σελίδα και ένα σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει σε όλα τα πεδία, Σημείωσε ότι τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους και πως οι «ριπές του ανέμου» είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς. Ανέφερε ότι το 2024 ολοκληρώνεται η παραγγελία των 24 Rafale.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν υπάρχει θέση στην παραχάραξη της ιστορίας από γειτονικά κράτη, προσθέτοντας: «ούτε θα πάρουμε άδεια από κανέναν για την απόκτηση οποιουδήποτε όπλου μας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale απαντώντας σε ερώτηση διεθνών μέσων ενημέρωσης ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από μία δεκαετία λιτότητας είμαστε και πάλι σε θέση να αναβαθμίσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Η άφιξη των 6 Rafale, σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση για την απόκτησή τους, αποδεικνύει την δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στη δημοσιονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Παράλληλα υπογράμμισε πως αυτή είναι και μια έκφανση της πολύ σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μας με τη Γαλλία.

«Όπως γνωρίζετε, η υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας, η οποία μπορεί πάντα να δρα συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέψει στην Ευρώπη να οικοδομήσει τη δική της στρατηγική αυτονομία», επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ