Φεγγάρι του Σκουληκιού: Εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη πανσέληνο της Άνοιξης – ΦΩΤΟ

Η πρώτη πανσέληνος της Άνοιξης, γνωστή ως “Φεγγάρι του Σκουληκιού” ανέτειλε το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022. Η πανσέληνος προσφέρει εκπληκτικές εικόνες, με την κορύφωση του φαινομένου να αναμένεται στις 01:22 τα ξημερώματα.

Το πρώτο ανοιξιάτικο φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο, γιατί όταν θα βρεθεί κοντά στον ορίζοντα, τα ανθρώπινα μάτια θα συγκρίνουν το μέγεθος του φεγγαριού με δέντρα, κτίρια ή άλλα αντικείμενα. Συγκρίνοντας αυτά τα σημεία αναφοράς με το φεγγάρι λοιπόν, ο εγκέφαλος ξεγελιέται και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο, από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Έχει ονομαστεί ως «Φεγγάρι του Σκουληκιού» από το παλιό ημερολόγιο αγροτικών εργασιών. Σύμφωνα με την πρώτη ερμηνεία της ονομασίας, το Φεγγάρι του Σκουληκιού πήρε το όνομά του από τους γαιοσκώληκες, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους καθώς το έδαφος θερμαίνεται την άνοιξη. Η εμφάνιση των σκουληκιών «προσκαλεί» τους κοκκινολαίμηδες και άλλα πουλιά να τραφούν, κάτι που πολλοί θεωρούν πως αποτελεί και το πρώτο σημάδι της άνοιξης.

Η δεύτερη ερμηνεία της ονομασίας σχετίζεται με τον καπετάνιο Τζόναθαν Κάρβερ, έναν εξερευνητή του 18ου αιώνα, ο οποίος έγραψε ότι το όνομα αυτό αναφέρεται σε ένα άλλο είδος «σκουληκιού», στις προνύμφες των σκαθαριών, οι οποίες και αρχίζουν να αναδύονται από τα χειμερινά τους κρησφύγετα τον Μάρτιο.

Πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το Ναύπλιο

Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο Πανσέληνος Ναύπλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ