Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτήν την φορά στο Φαρμακονήσι, όπου μια τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Τουρκία: «Ρεσιτάλ» ασέβειας από παρουσιάστρια μετά την πτώση του Phantom F-4

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός κινείται με μεγάλη ταχύτητα και φτάνει λίγα μόλις μέτρα από το ελληνικό σκάφος. Το θέμα ανέδειξε στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «δημοκρατία».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι. Μία ελληνική ακταιωρός έχει μεταβεί στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία ψαρεύουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην συνέχεια πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα μία τουρκική ακταιωρός, η οποία προσπαθεί να εμβολίσει από την πίσω πλευρά (πρύμνη) το ελληνικό σκάφος.

Αερομαχίες στο Αιγαίο: Δεν σέβονται ούτε νεκρούς οι Τούρκοι

Οι άνδρες του Λιμενικού, βλέποντας την τουρκική ακταιωρό να πλησιάζει απειλητικά, ρίχνουν στον αέρα προειδοποιητικές βολές.

Στα πλάνα αποτυπώνεται ο επαγγελματισμός των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίο πυροβόλησαν στον αέρα, σε «ασφαλή τομέα», όπως είχε τονιστεί σε ανακοίνωση του Λιμενικού που είχε εκδοθεί τότε. Οι άνδρες του Λιμενικού γνώριζαν καλά τι έπρεπε να κάνουν. Ενώ είχαν την ευκαιρία να πυροβολήσουν τις μηχανές της τουρκικής ακταιωρού και να την ακινητοποιήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, επέλεξαν να πυροβολήσουν στον αέρα, καθώς ήξεραν ότι στην συνέχεια η ένταση θα κλιμακωνόταν.

Ίμια 1996: 27 χρόνια από τη μεγάλη κρίση που έφερε στα πρόθυρα του πολέμου Ελλάδα – Τουρκία

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ