Ευεργετικοί και βλαβεροί συνδυασμοί τροφίμων

Βλαβεροί συνδυασμοί τροφίμων

Αυγά με κρέας, γιαούρτι με ζεστά ροφήματα, φρέσκα φρούτα με οτιδήποτε άλλο (όταν τρώγονται ταυτόχρονα). Είναι ενδιαφέρον και σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι ορισμένες τροφές μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα υποπροϊόντα στο έντερο κάτι που οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα και φλεγμονές. Γία μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη υγεία μπορείτε να μάθετε να αποφέυγετε τους ακόλουθους ασυμβίβαστους συνδυασμούς τροφίμων. Ποτέ δεν πρέπει να πίνουμε στο ίδιο γεύμα γάλα και φρέσκο χυμό προτοκάλι μαζί. Μία συνήθεια που χαρακτηρίζει πολλούς Αμερικάνους και όχι μόνο. Τα δύο αυτά ροφήματα μαζί έχουν την τάση να πήζουν στο στομάχι και να καθιστούν δύσκολη την πέψη του υπόλοιπου γεύματος.

Γάλα σε συνδυασμό με κρέας, ψάρια, αυγά, μπανάνες, γιαούρτι ή ξινά φρούτα. Γενικότερα, μην πίνετε γάλα με το φαγητό. Να το πίνετε πάντα μόνο του και καλύτερα πάντα το πρωί. Η παστερίωση καταστρέφει τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στο γάλα τα οποία το καθιστούν έυπεπτο. Το γάλα πήζει όταν φθάνει στο στομάχι, πήζει με άλλα τρόφιμα και εμποδίζει τις άλλες τροφές από το να χωνευτούν. Μία καλή εναλλακτική του γάλακτος είναι και το γάλα από αμύγδαλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ