Εξοργιστική καταγγελία στην Ρόδο: Ζητούν από εργαζομένους ξενοδοχείων στο πυρόπληκτο Κιοτάρι να επιστρέψουν

Η Ρόδος καίγεται για 9η ημέρα, όμως, φαίνεται ότι και οι «φλόγες» της αναλγησίας ορισμένων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού δεν… έχουν όρια. Στην πυρόπληκτη περιοχή του Κιοταρίου, όπου η φωτιά «κατάπιε» στο πέρασμά της και το τελευταίο δέντρο, ξενοδόχοι καλούν τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Ρόδος: Πύρινος όλεθρος για 9η ημέρα – Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Της Έυης Κατσώλη

Μια καταγγελία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους δέχτηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό. Όπως λέει εργαζόμενος που έφυγε από το Κιοτάρι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, από προχθές δέχεται ο ίδιος και συνάδελφοί του ειδοποιήσεις από τους ξενοδόχους να επιστρέψουν στις μονάδες για εργασίες καθαρισμού και συντήρησης με το επιχείρημα ότι σε μια εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν επισκέπτες. Μάλιστα τους λένε ότι θα τους παραχωρήσουν δωμάτιο για να μένουν.

Ρόδος: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά

Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, όταν η περιοχή είναι γεμάτη στάχτες και αποκαΐδια και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Και όταν οι εικόνες εκκένωσης της περιοχής, όπως και άλλων περιοχών του νησιού με τον απεγκλωβισμό και την απομάκρυνση τουριστών, είναι πρόσφατες. Απορούν ποιοι επισκέπτες θα πάνε στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί.

Ρόδος: Αποκαρδιωτική εικόνα από τον δορυφόρο – Χιλιάδες καμένα στρέμματα

Μάλιστα ο εργαζόμενος που κάνει την καταγγελία υποστηρίζει ότι μπορεί πλέον το Κιοτάρι να μην απειλείται από την πυρκαγιά, όμως, ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει. Τονίζει δε, ότι οι εργοδότες στον τουρισμό προφανώς ενδιαφέρονται να κάνουν εκείνοι τις εργασίες συντήρησης και όχι να καλέσουν ειδικά συνεργεία καθαρισμού με γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και με κατάλληλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία πολλοί εργαζόμενοι μετακινήθηκαν όταν εκδηλώθηκαν οι φωτιές με δικά τους έξοδα και χωρίς καμία οδηγία και βοήθεια από τις επιχειρήσεις. Ο καταγγέλλων βρίσκεται σε άλλο σημείο της Ρόδου, όπου διαμένει με δικά του έξοδα, όμως άλλοι εργαζόμενοι έχουν μείνει στην πυρόπληκτη περιοχή καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν ή να αφήσουν την εργασία τους. Έτσι παραμένουν ρισκάροντας και την υγεία τους για «τις αυταπάτες των εργοδοτών», όπως σημειώνεται στην καταγγελία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ