Έχω κατάθλιψη. Πώς θα ανταπεξέλθω στη δουλειά μου;

Έχω κατάθλιψη. Πώς θα ανταπεξέλθω στη δουλειά μου;

Εάν πάσχετε από κατάθλιψη, η σχέση σας με τους συναδέλφους σας μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά. Δεν είναι δικό σας σφάλμα. Εξάλλου, το γεγονός ότι πάσχετε από κατάθλιψη δεν είναι δικό σας λάθος. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει και την εργασία σας. Μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητά σας να κάνετε τη δουλειά σας.

Γράφει ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κύριος Πέτρος Σκαπινάκης.

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τόσο τη σχέση σας με τους συναδέλφους σας όσο και την ικανότητά σας να εργαστείτε. Υπάρχει μια τάση τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη να τίθενται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Πολλοί άνθρωποι, όμως, ωφελούνται από την παραμονή τους στην εργασία, ενδεχομένως και για μερική απασχόληση. Θα σας είναι έτσι πιο εύκολο να επιταχύνετε και πάλι μετά την πλήρη ανάρρωσή σας.

Η κατάθλιψη μπορεί να βλάψει ή να καταστρέψει προσωπικές σχέσεις. Ίσως να σκέπτεστε ότι θα επηρεάσει μόνο τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας αλλά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι συνάδελφοί  σας μπορεί να αντιδράσουν έντονα στα συμπτώματα και ενδεχομένως να σας κάνουν να αισθανθείτε χειρότερα εάν δεν μπορούν να καταλάβουν ή να αποδεχθούν την κατάστασή σας ενώ πάσχετε από κατάθλιψη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ