Εξαρθρώθηκε σπείρα που «έγδυνε» σπίτια σε Σπάτα και Αρτέμιδα – Συνελήφθη 38χρονος, εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές

Σπείρα που έκανε κλοπές από σπίτια στις περιοχές των Σπάτων και της Αρτέμιδας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, που προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου και ταυτοποίησαν ακόμη τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας. Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών αρχών, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε αυτές τις περιοχές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η δράση του κυκλώματος χρονολογείται τουλάχιστον από τον φετινό Ιούλιο. Τα μέλη της σπείρας δρούσαν είτε όλοι μαζί είτε μεμονωμένα, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν την οικία που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, προκαλούσαν φθορές στις εξωτερικές περιφράξεις ή τα παράθυρα και τις πόρτες των οικιών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ορισμένες φορές αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα, που βρίσκονταν στην αυλή των σπιτιών, ενώ άλλες αφού είχαν εισέλθει στο εσωτερικό τους αφαιρούσαν κοσμήματα, οικιακά και ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση αστυνομικοί της Άμεσης δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κλήση σχετικά με διάρρηξη σε σπίτι στα Σπάτα, το βράδυ της Τετάρτης (1/11), συνέλαβαν τον 38χρονο, που κατηγορείται ότι είναι μέλος της συμμορίας. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία αφαιρέθηκαν λίγο νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της σπείρας, και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ