Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση – Εμπλέκονται πέντε αστυνομικοί

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία της προκαταρκτικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης επιπέδου “μαφίας” στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν από την έρευνα, που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, έχει προκύψει εμπλοκή για περισσότερα από 60 άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα και αφορούσε αρχικά υπόθεση απάτης, ωστόσο προέκυψαν και άλλα βαριά κακουργήματα, όπως είναι η δράση ομάδων μπράβων, τοκογλυφίες, εκβιάσεις, όπλα, ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να δάνειζαν χρήματα σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και εάν οι δανειζόμενοι δεν επέστρεφαν στην ώρα τους τα ποσά, το κύκλωμα έστελνε μπράβους που προχωρούσαν ακόμη και σε ξυλοδαρμούς. Πολλά από τα θύματα είναι γνωστοί επιχειρηματίες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε εμπλεκόμενους αστυνομικούς (εν ενεργεία).  Τρεις από τους αυτούς φέρεται να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η δικογραφία των 2.500 σελίδων παραδόθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών την Μεγάλη Δευτέρα, για την άσκηση ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδοθούν και τα πρώτα εντάλματα σύλληψης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ