Εξαιρετικής ποιότητας οι θάλασσες της Ελλάδας

Εξαιρετικής ποιότητας οι θάλασσες της Ελλάδας

Tο 94% περίπου των υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας ταξινομείται σε εξαιρετική ποιότητα, ενώ πρακτικά, το σύνολο (99,8%) είναι κατάλληλο για κολύμβηση, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 5 σημεία (0,2%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

«Η θάλασσα και οι ακτές μας είναι συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, τονίζοντας, ότι «ενόψει του καλοκαιριού αποδεικνύεται, με επιστημονικά χαρακτηριστικά, η ποιότητα τους». Ταυτόχρονα, ο κ. Ταγαράς επεσήμανε πως «είναι διαρκής υποχρέωση όλων μας, πολιτείας και πολιτών, να διαφυλάξουμε αυτόν τον ανεκτίμητο θαλάσσιο θησαυρό μας.»

Η αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων της κολυμβητικής περιόδου 2013 και τα αποτελέσματα του Προγράμματος Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων – ακτών κολύμβησης δημοσιοποιούνται με ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα bathingwaterprofiles.gr και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης και Παρατήρησης.

Σημειώνεται τέλος, ότι η αξιολόγηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις μικροβιολογικές παραμέτρους 2162 αντιπροσωπευτικών σημείων δειγματοληψίας και εφαρμόζοντας την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων των τεσσάρων τελευταίων ετών (2010-2013).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διθαβάστε επίσης

Γαλάζια σημαία σε 408 ακτές

ΦΩΤΟ-Αποθέωση στις Κυκλάδες από την Huffington Post

ΦΩΤΟ-Δείτε τι “ζει” σε μια σταγόνα θαλασσινού νερού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ