Έβρος: Στα λευκά και η Σαμοθράκη – Κλειστά τα σχολεία αύριο στο νησί – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν και αύριο τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.

«Σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση αναμέναμε χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά. Από τις 8.30 το πρωί όμως ο καιρός άρχισε να “αγριεύει”», είπε αρχικά ο κ. Βίτσας και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «εκτιμώντας ότι με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες -χιονόπτωση και χαμηλή θερμοκρασία- από αύριο το πρωί θα υπάρχει ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων για δύο ημέρες πρωτίστως για λόγους ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και επίσης για να ετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση από τους διευθυντές ώστε να μη χαθούν περισσότερες ημέρες μαθημάτων», διευκρίνισε ο κ. Βίτσας.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το νησί ντύθηκε στα λευκά από το πρωί και τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης με ξεκίνησαν άμεσα τις προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων ενώ παράλληλα ο δήμος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες οχημάτων να τα μετακινήσουν στα σημεία που εμποδίζουν τις προσπάθειες αποχιονισμού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη χιονισμένη Σαμοθράκη:

Η χιονοθύελλά που ξέσπασε σήμερα στη Σαμοθράκη φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα Forecast Weather Greece:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ