Έβρος: «Οι διακινητές συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές» – Τι λέει ο Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων στο enikos.gr

Στα δυο νέα περιστατικά προώθησης μεταναστών στον Έβρο αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο enikos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης  Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Έβρος: Πώς οι Τούρκοι «σπρώχνουν» ομάδες μεταναστών προς την Ελλάδα – Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Είχαμε πριν από δύο, τρεις μέρες το περιστατικό με τα 135 άτομα. Ύστερα από παρά πολύ καιρό μια πολυάριθμη ομάδα. Το θεωρήσαμε μεμονωμένο περιστατικό. Θεωρώ πως το καλοκαίρι μας ότι θα είναι δύσκολο. Βλέπουμε ότι έχουμε την ίδια πολιτική που αφορά το μεταναστευτικό. Βλέπουμε ροές ατόμων που προωθούνται στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα

Κληθείς να σχολιάσει τα δύο τελευταία περιστατικά μέσα σε λίγες ημέρες είπε ότι: «Δεν είναι τυχαία τα περιστατικά. Θα ανταποκριθούμε. Μετά το δύσκολο και πρωτόγνωρο περσινό καλοκαίρι ευελπιστούμε το φετινό να είναι καλύτερο αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά».

Παράλληλα έκανε λόγο για ξεκάθαρη συνεργασία των τουρκικών αρχών με τους διακινητές μεταναστών. «Οι διακινητές συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές. Είναι προφανές. Αλλιώς θα τους σταματούσαν. Συνεχίζει η Τουρκία να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε πολυάριθμες ομάδες ατόμων. Είναι δυο περιστατικά τα οποία είχαμε να δούμε καιρό…», τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ