Έβρος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών – Η «στρατολόγηση» και το κόλπο με τις πινακίδες

Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου, στην χώρα μας εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα -τρεις Έλληνες και εννέα αλλοδαποί- μεταξύ των οποίων είναι και ένας 48χρονος Ιρακινός, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, το οποίο θησαύριζε πουλώντας το όνειρο για μία καλύτερη ζωή στους ανυπεράσπιστους μετανάστες. Εκτιμάται ότι τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν ως οχήματα για την μεταφορά των μεταναστών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα φέρεται να διακίνησε παράνομα τουλάχιστον 60 μετανάστες, τους οποίους παραλάμβανε από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό της δράσης του είναι η «στρατολόγηση», ως οδηγών, μεταναστών μόλις εισέρχονταν στο ελληνικό έδαφος αλλά και η λήψη μέτρων για να αποφεύγουν αστυνομικούς ελέγχους.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν οχήματα που προέρχονταν από χώρες της Ε.Ε. κι έφεραν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (zoll), ενώ τα στάθμευαν σε συγκεκριμένο χώρο φύλαξης στην Πιερία, πριν και έπειτα από κάθε διακίνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ