Ευλογιά των πιθήκων: Ανεμοβλογιά αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Στο “Αττικόν” νοσηλεύεται ο τουρίστας από την Κεφαλονιά που φέρεται ως ύποπτο κρούσμα της “ευλογιάς των πιθήκων“.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται πηγές του νοσοκομείου, τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου του πρώτου δείγματος που ελήφθη από τον ασθενή, δείχνουν ότι πρόκειται για ανεμοβλογιά.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος του δεύτερου δείγματος για επαλήθευση αυτού του αποτελέσματος. Οι απαντήσεις που αναμένονται τη Δευτέρα από το εργαστήριο αναφοράς στο Αριστοτέλειο θα πιστοποιήσουν εάν όντως ο 29χρονος είναι το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κλινική εικόνα του ασθενούς ήταν καλή, ενώ την Κυριακή ήταν απύρετος. Ο 29χρονος Ρουμάνος και η σύντροφός του μένουν στην Αγγλία και αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Κεφαλονιά για διακοπές, όταν εμφάνισε συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, βλέποντας το βασικό σύμπτωμα, το εκτεταμένο εξάνθημα στο δέρμα, ειδοποίησαν τον ΕΟΔΥ και η μεταφορά του ζεύγους στην Αθήνα έγινε με C-130 μέσα σε ειδικές κάψουλες, μέχρι τη διακομιδή τους με ασθενοφόρα στο Αττικό Νοσοκομείο. Τον ασθενή επιβλέπει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ