Σοκ στη Γαλλία: Καταγγελίες κατά νέου υπουργού για βιασμό δύο γυναικών

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Νταμιέν Αμπάντ, που διορίσθηκε πρόσφατα υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία στη Γαλλία, ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες μετά τις κατηγορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Mediapart.

Οι γυναίκες, τις οποίες επικαλείται η Mediapart, ισχυρίζονται ότι ο Αμπάντ τις υποχρέωσε να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του. Επίσης, όπως υποστηρίζουν, τα περιστατικά αυτά συνέβησαν στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011.

Μια από τις δύο τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία το 2017, αλλά η καταγγελία απορρίφθηκε χωρίς να υπάρξουν κάποιες ενέργειες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αλλά και τον ίδιο τον Αμπάντ.

Πηγή: WITT/SIPA (publiée le 22/05/2022)

“Αμφισβητώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας. Οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα πάντα στη ζωή μου ήταν με αμοιβαία συναίνεση”, είπε ο νεοδιορισθείς υπουργός, ο οποίος ακολούθως, εξήγησε ότι η πάθησή του, η οποία ονομάζεται αρθρογρύπωση-ένα συγγενές νευρομυϊκό σύνδρομο, χαρακτηριζόμενο από σοβαρές πολλαπλές γενικευμένες συγκάμψεις των αρθρώσεων, μυϊκή αδυναμία και ίνωση- καθιστά σωματικά αδύνατο για εκείνον να διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Ο Αμπάντ έγινε υπουργός στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε την Παρασκευή, μετά την επανεκλογή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες εις βάρος του Αμπάντ, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν απάντησε ότι εκείνη δεν τις γνώριζε όταν εντάχθηκε στην κυβέρνηση.

“Θα είμαι ξεκάθαρη: για όλα αυτά τα ζητήματα της παρενόχλησης, της σεξουαλικής επίθεσης, δεν μπορεί να υπάρχει ασυλία και πρέπει να συνεχίσουμε τις ενέργειες ώστε οι γυναίκες που τυχόν θα είναι θύματα επίθεσης, παρενόχλησης, να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα”, απάντησε η Μπορν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα αναλάβει τις συνέπειες για τον διορισμό του Αμπάντ “αν προκύψουν νέα στοιχεία και ανοίξει νέα υπόθεση”, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι φωτό από το AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ