Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τους εμπρηστές – Σήμερα η συνάντηση Κικίλια-Φλωρίδη

Σφίγγει ο κλοιός για τους εμπρηστές, καθώς όλα δείχνουν πως έρχεται αυστηροποίηση των ποινών σε όσους θέτουν σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες και δασικό πλούτο. Η αυστηροποίηση των ποινών (διοικητικών και ποινικών) θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο υπουργών θα βρεθεί και το ζήτημα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης. Όπως επισημαίνουν σχετικές πηγές, κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει χώρα μέσα από την αναθεώρηση/αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και των διατάξεων που ισχύουν, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε ακόμα και εκατονταπλασιασμό των προστίμων για τους εμπρηστές, ενδεχόμενο «επιστράτευσης» δορυφόρων για παρακολούθηση έκτακτων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, αλλά και νέες προσλήψεις πυροσβεστών το φθινόπωρο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εάν τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια θα προσεγγίζουν τα 30.000 ευρώ, όπως ισχύει για την κακοποίηση ζώων, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι «τα πρόστιμα θα πολλαπλασιαστούν, και θα φτάσουν στα επίπεδα των προστίμων κακοποίησης των ζώων. Μιλάμε δεκαπλασιασμό, εικοσαπλασιασμό, εκατονταπλασιασμό αν χρειαστεί».

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς, έναντι εκείνων των λίγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την περιουσία μας την οικολογία», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Κικίλιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ