Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τουριστικό πρακτορείο ύστερα από καταγγελίες ότι «φεσώνει» ξενοδοχεία και εξαπατά πελάτες

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε για τουριστικό πρακτορείο που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν ότι «φέσωσε» ξενοδοχεία και εξαπάτησε πελάτες. Οι καταγγελίες έγιναν στο υπουργείο Τουρισμού, που προχώρησε σε σχετική παρέμβαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news. Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια έκλεισε το πρακτορείο και εξαφανίστηκε.

Η πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον της ιδιοκτήτριας αφορά σχολική εκδρομή στο τέλος Απριλίου, από την Σκιάθο στην Κατερίνη. Η πράκτορας φέρεται να έλαβε τα χρήματα από τους μαθητές και να «φέσωσε» το ξενοδοχείο με 4.300 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κινήθηκε νομικά, γνωρίζοντας πως θα αργήσει να βρει το δίκιο του, αλλά η προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας επισπεύδει τις διαδικασίες.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οργάνωση εκδρομής στη Νότιο Ιταλία. Όπως καταγγέλλεται, ενώ η πράκτορας έλαβε τα χρήματα από τους πελάτες της, τους ειδοποίησε μια ημέρα πριν από το ταξίδι πως η εκδρομή αναβάλλεται μέχρι την λήξη απεργίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Καταγγέλλεται πως δεν επέστρεψε τα χρήματα που δόθηκαν από τους πελάτες για το ταξίδι που είχε προγραμματιστεί τον Ιούνιο, ενώ ένας πελάτης διαπίστωσε πως στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν είχε γίνει καμία απεργία.

Επαγγελματίες του κλάδου δήλωσαν στην ιστοσελίδα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που από το συγκεκριμένο πρακτορείο «φεσώνεται» ξενοδοχείο που κλείστηκε για πενθήμερη εκδρομή και ούτε είναι  η πρώτη φορά που ακυρώνεται εκδρομή στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό χωρίς να επιστραφούν χρήματα. «Είναι κλειστός ο επαγγελματικός μας κύκλος και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τα φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα στην συγκεκριμένη επιχείρηση», τόνισαν επαγγελματίες του κλάδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ