Επίθεση σε πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού – Έκαψαν το αυτοκίνητό του – ΦΩΤΟ

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Γιώργου Γκίζα, ο οποίος ήταν αδελφικός φίλος και συνάδελφος με τον αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας τον Φεβρουάριο του 2015.

Το αυτοκίνητο του πρώην αρχιφύλακα ήταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένειά του στη Λαμία. Στις 3:30 τα ξημερώματα οι ένοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας ένα δυνατό κρότο ενώ πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” τα διαμερίσματα.

«Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά. Το σπίτι μας γέμισε ξαφνικά καπνούς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε….», είπε στο LamiaReport ένας από τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε να καίγεται το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα και πήραμε αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ενώ προσπαθήσαμε και από μόνοι μας να σβήσουμε τη φωτιά αλλά δεν τα καταφέραμε…», δήλωσε άλλος ένοικος.

Είχε δεχτεί απειλές

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Γκίζας την ώρα που έγινε ο εμπρησμός ήταν σε υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού. Ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για την επίθεση και αμέσως έφτασε στη Λαμία, όπου ακόμα οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά από το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος. Υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε….», είπε στο LamiaReport ο πρώην Αρχιφύλακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γκίζας, ήταν αυτός που διαδέχτηκε στις φυλακές Δομοκού τον αδικοχαμένο συνάδελφό του Μάκη Γκαλιμάνη, η δολοφονία του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Τον περασμένο Μάρτιο ο αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας καρατομήθηκε μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: Lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ