Επίθεση με βιτριόλι: Έλιωσε ακόμη και το μάρμαρο – “Δεν ήξερα αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο”

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές των μαρτύρων που καταθέτουν στο δικαστήριο για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ιωάννα την ημέρα της επίθεσης στην Καλλιθέα, λέγοντας ότι είχαν λιώσει τα μαλλιά της και δεν ήξερε αν θα καταφέρει να φτάσει στο νοσοκομείο.

Της Άννας Κανδύλη 

“Έχω γραφείο, είμαι πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας. Όταν συνέβη το περιστατικό με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτρεξα. Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω το μάρμαρο έβραζε. Ο μάστορας αγανάκτησε για να το επαναφέρει. Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Είπε η φαρμακοποιός αυτός που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Πήραμε στο Μετροπολιταν για να τη δεχτούν γρήγορα να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα  ποιος στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες φοβόνταν όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο μπορεί να ήταν η δράστης. Που να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες”, είπε ο μάρτυρας.

Επίθεση με βιτριόλι: “Είχε λιώσει και το μάρμαρο”

Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα…
“Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ”
Εισαγγελέας: έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι
“Βέβαια αφού ο μάστορας μου είπε αγανάκτησα να το επαναφέρω, δε μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή τη κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω”, είπε ο μάρτυρας.
Απ. Λύτρας: Κάτω στο πάτωμα έξω από το ασανσέρ τι υλικό είναι;
“Μάρμαρο”
Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο ;
“Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε”

Μάρτυρας: “Σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει;”

Απ. Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο….
“Μάρτυρας: όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει;  Δεν μπορώ στεναχωριέμαι και αυτή γονείς έχει αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;”
Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο
“Η φαρμακοποιός μου ‘έδειξε και μου είπε αυτό ήταν τα παπούτσια. Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα.
Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και τη πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και γιος μου που ήταν εργοδότης της πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ό,τι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ