Επιφυλακτικοί οι καλλιτέχνες για τη ρύθμιση της κυβέρνησης – «Την εξετάζουν οι δικηγόροι μας» λέει στο enikos.gr ο γ.γ. του ΣΕΗ

Μετά την γενική συνέλευση της Τρίτης αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για το σχέδιο ΚΥΑ που ανακοίνωσε χθες το βράδυ (Παρασκευή 17/02/23)  η κυβέρνηση για τους καλλιτέχνες.

ΚΚΕ: Κυβερνητικός ελιγμός το σχέδιο ΚΥΑ για τους καλλιτέχνες

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Μιλώντας στο enikos.gr o Γενικός Γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος τόνισε ότι επειδή το νέο κυβερνητικό κείμενο χρειάζεται διασταύρωση από δικηγόρους και εργατολόγους η επίσημη τοποθέτηση του Σωματείου θα ανακοινωθεί μετά τη γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα την Τρίτη στις 17.30 το απόγευμα στο Θέατρο Ακροπόλ.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αυτή είναι η ρύθμιση για τα μισθολογικά των καλλιτεχνών – Τι προβλέπει

Ο κος Λάσκος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο enikos.gr ότι το νέο σχέδιο ” μισθολογικά μπορεί να μας “ανεβάζει” δεν ικανοποιεί, όμως,  εκ πρώτης όψεως το αίτημα για την αναγνώριση των σπουδών μας.

” Η όλη αναστάτωση στον καλλιτεχνικό κόσμο δεν γίνεται για τα χρήματα“, συνεχίζει ο κος Λάσκος αλλά “για την αναγνώριση της καλλιτεχνικής μας εκπαίδευσης, την οποία το κείμενο φαίνεται να παραμελεί”.

Η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΕΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ