Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Πύλο: Στο Κατάκολο μεταφέρονται οι 70 επιβαίνοντες ιστιοφόρου

Σε σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού επιβιβάστηκαν πριν λίγη ώρα οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή 43 ναυτικά μίλια Ν.Δ της Πύλου, ύστερα από κλήση έκτακτης ανάγκης στο 112.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 70 άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι του Κατάκολου στην Ηλεία , όπου αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα μέσω του 112 για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση, με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Άμεσα δεσμεύτηκαν τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε ένα Παράκτιο Περιπολικό σκάφος , σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, και σε ένα Αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να μεταβούν στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Στην ίδια περιοχή εστάλησαν εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτοχρόνως ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη από το Κοτρώνι στην Καλαμάτα και παραμένει εκεί σε επιφυλακή. Το Ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε αρχικώς από το Φορτηγό πλοίο “ZIM CHINA” σημαίας Λιβερίας και από εναέριο εκπαιδευτικό μέσο της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθως και από ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια έτερο παραπλέον πλοίο πρόσδεσε παραπλεύρως το Ιστιοφόρο για να το ασφαλίσει και για να εξακριβώσει αν υπήρχαν σε αυτό άτομα με τυχόν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, η αν στο Ιστιοφόρο είχαν ανάγκη από νερό. Δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία ότι το Ιστιοφόρο με τους αλλοδαπούς είχε εισροή υδάτων και ότι ήταν σε κίνδυνο. Δηλώθηκε ότι πέντε άτομα έχρηζαν φροντίδας και ότι ακόμα δύο είχαν ανάγκη από νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακολούθως στο σημείο κατέφθασε το Περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, για να πάρει τα συγκεκριμένα επτά άτομα. Ωστόσο αυτά αρνήθηκαν την επιβίβαση στο σκάφος του Λιμενικού. Δήλωσαν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή έφτασε Παράκτιο Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο θα μεταφέρει τους αλλοδαπούς στο Κατάκολο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ