Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση η 17χρονη – Θα την εξετάσει και ιατροδικαστής

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η 17χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πάει στο νοσοκομείο ιατροδικαστής για να καταλάβει πώς χτυπήθηκε η 17χρονη.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. Από την πλευρά τους, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός από άνδρες της ΟΠΚΕ, αλλά ότι ο τραυματισμός προήλθε από πέτρα που δέχτηκε η 17χρονη στο κεφάλι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χθες στις 7:30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο. Περίπου στις 20:20 ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε άνδρες της ΟΠΚΕ με πέτρες και μπουκάλια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί απεγκλωβίστηκαν από το σημείο κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν την κοπέλα πεσμένη στον δρόμο με αίματα. Τότε ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με συνοδεία περιπολικού η ανήλικη στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο υποστηρίζουν πως δεν ήρθαν σε σωματική επαφή με κανέναν και έριξαν μόνο δακρυγόνα. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες τραυματισμού της 17χρονης.

 

Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, περίπου στις 2:40 τα ξημερώματα μια ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Σόλωνος και τους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» στους αγνώστους κάνοντας χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η κατάσταση αποκλιμακώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ