Επεισόδια στο ΑΠΘ: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο 27χρονος

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος που είχε συλληφθεί μέσα στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη μουσική συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση).

Κατά την απολογία του, ο 27χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τόνισε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στα επεισόδια. Όπως είπε, απλώς παρακολουθούσε με την φίλη του την συναυλία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι συνελήφθη την ώρα που αναζητούσε τρόπο να διαφύγει από τον συναυλιακό χώρο μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν.

Νωρίτερα ένας αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο 27χρονος συμμετείχε σε ομάδα περίπου 30 ατόμων, που κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, μπροστά από τη Γεωπονική Σχολή.

«Μας πέταξαν μπουκάλια και μας έβριζαν» είπε, επισημαίνοντας, πάντως, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν μεταξύ αυτών που εκσφενδόνιζαν αντικείμενα. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ξεχώρισε τον κατηγορούμενο «από τα λευκά παπούτσια που φορούσε» και πως «προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψή του».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ