Επαναπατρισμός οστών 7 Ελλήνων Ηρώων από την Κύπρο: Ράγισαν καρδιές στο Τατόι – ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελετή υποδοχής επαναπατρισμού των οστών 7 Ελλήνων Ηρώων – πεσόντων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε μία έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, προσγειώθηκε το μεσημέρι το μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που μετέφερε τα οστά 7 Ελλήνων Ηρώων – πεσόντων κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

47 χρόνια μετά, τα δάκρυα των συγγενών δεν έχουν στερέψει. «Όταν μετά από 47 χρόνια γυρίζει ο αδελφός μου πίσω, τι πει κανείς; Τι να αισθανθεί;» ανέφερε στο enikos.gr ο Δημήτρης Κουκούλης, που υποδέχθηκε τον νεκρό αδελφό του, Θωμά.

«Αιχμαλωτίστηκε, φυλακίστηκε κι εκτελέστηκε…. Χθες έμαθα ότι η λεκάνη του ήταν κακοποιημένη. Πρέπει να κακοποιήθηκε πάρα πολύ» μας είπε η Αγγελική Καραγκούνη, αδελφή του Χαράλαμπου Καραγκούνη, με δάκρυα στα μάτια.

Ο επαναπατρισμός των ηρώων έγινε συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Παρέμειναν εκεί. Οι λίγοι για να αντιμετωπίσουν τους πολλούς. Για να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι το δίκαιο θριαμβεύει» ανέφερε στην ομιλία του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα ιερά λείψανα θα ταφούν με κάθε μεγαλοπρέπεια και τα ταφικά μνημεία που θα ανεγερθούν θα θυμίζουν σε όλους το φωτεινό τους παράδειγμα» επεσήμανε από τη μεριά του ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

 

– Συνταγματάρχης (Πεζικού) Κωνσταντίνος Κόκκα.

– Συνταγματάρχης (Μηχανικού) Νικόλαος Γιαννακόπουλος.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Δημήτριος Βελώνας.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Καταδρομών) Χριστόδουλος Δοϊτσίδης.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Εφοδιασμού-Μεταφορών) Δημήτριος Θανόπουλος.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Χαράλαμπος Καραγκούνης.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Θωμάς Κουκούλης.

 

Στο προσκλητήριο των αθανάτων της ελληνικής ιστορίας πλέον θα φωνάζουν κι αυτοί το δικό τους «παρών».

 

Τατόι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ