Έως και 48 δόσεις η εξόφληση χρεών

Έως και 48 δόσεις η εξόφληση χρεών 

 

Η κυβέρνηση δίνει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, την ίδια στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φτάσει μέσα στο 2012 τα 11 δισ. ευρώ και οι συνολικές οφειλές στα 54 δισ.

Έτσι με μηνιαία δόση που μπορεί να κατέβει ακόμη και κάτω από τα 100 ευρώ και έως και 48 δόσεις θα μπορέσουν εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Η ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των οφειλετών με βάση ορισμένους συντελεστές βαρύτητας όπως η οικονομική αδυναμία, η διασφάλιση της οφειλής, το είδος αυτής, η συμπεριφορά του οφειλέτη κ.λπ. Με βάση το συνολικό «σκορ» από τους συντελεστές θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις, έως και 36. Ο οφειλέτης θα υποβάλλει αίτημα στη ΔΟΥ για να πετύχει της ευνοϊκής ρύθμισης.

Θα δίνει επίσης και δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν εμπρόθεσμα να πληρώνουν τις δόσεις τους. Με τη δεύτερη αίτηση για ευνοϊκή ρύθμιση ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει μέχρι και 48 δόσεις.

Πηγή: imerisia.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ