Εννέα τρικ για να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα σας

Είτε σκοπεύετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας είτε απλά θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες τάσεις στη διακόσμηση -και ποιος δεν θέλει;- τότε σας έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες παρακάτω, που θα σας λύσουν τα χέρια και είναι πολύ λειτουργικές.

Κρυμμένοι πάγκοι Ένα πολύ ωραίο και έξυπνο τρικ είναι να «κρύψετε» έξτρα πάγκο και επιφάνειες κοπής μέσα στον κανονικό πάγκο ώστε να γλιτώσετε χώρο και να τους βγάζετε μόνο όταν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε. Αυτό το κόλπο είναι κατάλληλο ειδικά για μικρές κουζίνες που έχουν έλλειψη χώρου.

Κρυμμένο τραπέζι Μια ακόμα έξυπνη ιδέα, είναι να φτιάξετε έτσι τους πάγκους σας ώστε να μπορεί να κρυφτεί μέσα σε αυτούς ένα άνετο τραπέζι. Έτσι θα τραβάτε έξω το τραπέζι όποτε χρειάζεστε έξτρα χώρο ή όταν θέλετε να φάτε το πρωινό σας.

Αναδιπλούμενο ντουλάπια Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο της κουζίνας σας ώστε να δημιουργήσετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Βάλτε στις γωνίες ντουλάπια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωρητικότητα και λειτουργικότητα.

Βάλτε τα μαχαίρια δίπλα στην κουζίνα Συνήθως σε πολλά σπίτια υπάρχει κενός χώρος ανάμεσα στην κουζίνα και στα ντουλάπια. Για να μην αφήσετε αυτόν τον χώρο ανεκμετάλλευτο, βάλτε εκεί ένα κάθετο συρτάρι με τα μαχαίρια σας για να μη χρειάζεται να τα έχετε πάνω στον πάγκο σας.

Προσθέστε τους κάδους μέσα στα ντουλάπια Βάλτε σε τάξη τα πράγματα στην κουζίνα σας ώστε να σας μείνει ένα ντουλάπι ελεύθερο για τον κάδο σκουπιδιών και ανακύκλωσης. Έτσι, δε θα χρειαστεί να σπαταλάτε πολύτιμο χώρο από το πάτωμα και θα περιορίσετε ακόμα και τις μυρωδιές. Βάλτε τον κάδο στο ντουλάπι και δίπλα του σακούλες για να τον αλλάζετε.

Βάλτε συρτάρια μέσα στους πάγκους Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Εφόσον ένας πάγκος πιάνει από μόνος του πολύ χώρο γιατί να μην τον εκμεταλλευτείτε σωστά; Προσθέστε συρτάρια κατά μήκος του πάγκου και γεμίστε τα με ποτήρια, πιάτα και κουζινικά είδη.

Προσθέστε ράφι πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα Στον χώρο που υπάρχει πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κρυφό ράφι με συρόμενη πόρτα στο οποίο να βάλετε τα μπαχαρικά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο από τα ντουλάπια σας και θα έχετε αυτά που χρειάζεστε στο μαγείρεμα εκεί ακριβώς που τα θέλετε.

Συρόμενα ράφια Πρόκειται για ράφια, τα οποία έχουν μηχανισμό ώστε να βγαίνουν προς τα έξω σαν συρτάρια. Αυτά τα ράφια είναι πολύ λειτουργικά και θα σας διευκολύνουν πολύ όταν ψάχνετε κάτι και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

Συρτάρι με φαγώσιμα Δημιουργήστε ένα συρτάρι στο οποίο θα έχετε μέσα υλικά που χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτά μπορεί να είναι καφές, ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι. Προσθέστε ειδικά δοχεία για να τα τοποθετήσετε μέσα αλλά και καπάκια για να είστε σίγουροι πως δε θα μπει μέσα σκόνη ή κάποιο έντομο.

Μια κουζίνα μπορεί με τις σωστές παρεμβάσεις να γίνει 100% λειτουργική και να έχει άπλετο χώρο για να κάθεστε και να απολαμβάνετε το φαγητό ή τον καφέ σας. Αρκεί να την εκμεταλλευτείτε σωστά.

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.