Ενεχυροδανειστήρια: Πωλούν βέρες και κειμήλια για λίγα ευρώ – Αύξηση έως 25% στον τζίρο, τι λένε στο enikos.gr ιδιοκτήτες

Στα ενεχυροδανειστήρια καταφεύγουν οι πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρουν άμεσα ρευστό για την κάλυψη βασικών τους αναγκών στον απόηχο της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Βέρες, οικογενειακά κειμήλια, ρολόγια, κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές καταλήγουν σε ενεχυροδανειστές το τελευταίο διάστημα με πολλούς πολίτες να αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμη και αγαπημένα αντικείμενα αξίας ως έσχατη λύση.

Αύξηση έως και 25% του τζίρου

Έχει παρατηρηθεί «αύξηση της προσέλευσης του κόσμου που αγγίζει ακόμη και το 25% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο», υπογραμμίζει μιλώντας στο enikos.gr ο ιδιοκτήτης καταστήματος αγοράς και πώλησης αντικειμένων στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης Άγγελος Μπουκοβίνος.

«Το ενεργειακό αποτελεί μείζον ζήτημα για τον κόσμο. Δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και τους φόρους τους», συνεχίζει.

«Άνδρας μεγάλης ηλικίας μου έφερε τη βέρα του, την φίλησε και την άφησε στο τραπέζι», λέει ο κ. Μπουκοβίνος.

«Μου έχουν αφήσει μέχρι και θήκη κινητού, ενώ μία ηλικιωμένη κυρία μου είχε φέρει σακούλα που περιείχε παλιά «συλλεκτικά» σπιρτόκουτα και ήθελε να τα πουλήσει, προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. Της έδωσα τα χρήματα που αντιστοιχούσαν για την πληρωμή του λογαριασμού», αναφέρει συγκινημένος.

Αυξητική τάση πριν από το 2012

«Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, η αυξητική τάση ξεκίνησε πριν από το 2012», λέει στο enikos.gr η ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου στα Άνω Πατήσια, Φωτεινή Τοπκάρογλου.

«Ακόμη και για μικρά ποσά αφήνουν κάποιοι ενέχυρο. Είναι σημαντικό να έχουν τα χρήματα στην τσέπη τους», συμπληρώνει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ