Εμβόλιο κορονοϊού: Εντός του Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν επιλυθεί τα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα για τους εμβολιασμούς παιδιών και από παιδιάτρους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Εμβόλιο κορονοϊού: Το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

Όπως είπε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ, που ανήκουν τα ιατρεία τους και να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αυτό που εκκρεμεί, τόνισε, είναι μία νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της αμοιβής.

“Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

εμβολιασμοί σχολεία

Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικά για τους μαθητές, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το 35% των παιδιών ηλικίας 15-18 ετών έχει κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, όπως και το 17% των παιδιών ηλικίας 12-14 ετών.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το ποσοστό που έχει εμβολιαστεί ξεπερνά το 82%.

Τρίτη δόση εμβολίου: Αυτές οι ομάδες παίρνουν σειρά

Τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως ανακοίνωσε, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς για τους οποίους έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου, θα πάρουν σειρά οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί. Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί σε διάστημα έξι με οκτώ μηνών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ειδικά για τους υγειονομικούς ότι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κορονοϊό.

τρίτη δόση εμβόλιο

Τρίτη δόση εμβολίου: Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα ώστε οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που έχουν περάσει έξι μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας Ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες, συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθύμισε σε αυτό το σημείο ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το Johnson & Johnson και “αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η προστασία”. Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.