Θάνος Πλεύρης στον Realfm 97,8: Αυτές είναι οι κατευθύνσεις για την τρίτη δόση

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου, αλλά και σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

“Στα πλαίσια της πολιτικής κριτικής μπορείς να έχει όποια άποψη θέλει ο πρώην Πρωθυπουργός για εμένα αναφορικά με τις αντιλήψεις και τις ιδέες μου. Δεν μπορεί όμως να διαχέονται ψευδή στοιχεία, Διδακτορικό έχω κάνει το 2007 για τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων. Αυτό που αναφέρεται σε δηλώσεις μου είναι – γιατί κάποιος πρέπει να δει την ερώτηση που είχα κάνει – εάν τα εμβόλια του H1N1 πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές αναφορικώς με τις κλινικές δοκιμές που έγιναν, πράγμα που πληρούν τα σημερινά συγκεκριμένα εμβόλια της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson.

Εάν κάποιος δει την ερώτησή μου, ήταν καθαρά για το διασφαλιστικό πλαίσιο του ασθενούς και τον παραπέμπω στη διδακτορική μου διατριβή του 2007, γιατί εκτός από πολιτική παρουσία έχω και επιστημονική παρουσία, να δει πόσο έντονα υποστήριζα ότι πρέπει να τρέχουν οι κλινικές δοκιμές σε τέτοιο βαθμό για να μπορούμε να έχουμε και εμβόλια και φάρμακα οι Έλληνες ασθενείς” περιέγραψε.

“Είναι προνόμιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γυρίζει και να με χαρακτηρίζει, όπως ο ίδιος επιθυμεί, βάση της πολιτικής μου διαδρομής, όμως ως υπουργός θα κριθώ για αυτά τα οποία θα κάνω στο υπουργείο. Χθες ήταν αδιάβαστος ο κ. Τσίπρας σε αυτά που είπε για το υπουργείο Υγείας και περίμενα ότι ο κ. Ξανθός θα τον είχε ενημερώσει καλύτερα, γιατί εκτέθηκε χθες ο κ. Τσίπρας” πρόσθεσε.

mRNA Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης για την τρίτη δόση

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε σχετικά με την τρίτη δόση ότι “για την τρίτη αναμνηστική δόση, θα έχουμε και ανακοινώσεις το απόγευμα, με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής του εμβολιασμού, δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό”.

“Με βάση τις μελέτες ψάχνουμε να δούμε ποιες κατηγορίες συστήνεται να γίνεται η τρίτη δόση. Ξεκινήσαμε από τους ανοσοκατασταλμένους, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν τα αντισώματα που είναι απαραίτητα. Αυτό που εξετάζεται και θα σας πω σε γενικές γραμμές τις κατευθύνσεις, αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν επίσημα. Αρχικά είναι το ηλικιακό κριτήριο, δηλαδή βρίσκονται σε πιο ευάλωτη ζώνη και πρέπει να έχουν μια καλύτερη οχύρωση και χρονικό πλαίσιο. Δηλαδή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση” συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

“Ο FDA έχει δώσει κατευθύνσεις και για το ηλικιακό κριτήριο και για το χρονικό πλαίσιο, δεν το συστήνει αυτή τη στιγμή για τον γενικό πληθυσμό. Αντίστοιχα ο EMA, δεν το έχει εγκρίνει ακόμη. Υπάρχουν μια σειρά από χώρες της ΕΕ, που με βάση τις μελέτες και την επιστημονική τεκμηρίωση οδηγούνται με τα χαρακτηριστικά που σας είπα, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ή άτομα σε ευάλωτες ηλικιακές ομάδες. Αυτή θα είναι και η δική μας κατεύθυνση” σημείωσε.

“Σχετικά με την υποχρεωτικότητα ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν εξετάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα με βάση την πορεία του εμβολιασμού και την πορεία της πανδημίας, αλλά και τις εισηγήσεις της επιτροπής βιοηθικής θα εξεταστεί. Στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα” δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακούστε το ηχητικό:

Α ΜΕΡΟΣ

Β ΜΕΡΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ