ΕΛΤΕΚ: Ποια είναι η εταιρεία στα Γρεβενά όπου σκοτώθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι από έκρηξη

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια δυστυχήματος στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της. 

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» ανέφερε στην ανακοίνωση η εταιρεία και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για τον χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Ποια είναι η ΕΛΤΕΚ

Η Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών με στόχο την παραγωγή «πραγματικά αποδοτικών και ασφαλών εκρηκτικών υλών για την επιτυχία κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου». Και με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016, αυτός ο στόχος έγινε πιο εφικτός από ποτέ με την ΕΛΤΕΚ να αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια.

Με μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και με ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, η ΕΛΤΕΚ σήμερα δραστηριοποιείται σε ένα εμπορικό δίκτυο που αυξάνεται διαρκώς εξυπηρετώντας ταχύτατα τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

Συγχρόνως, η ΕΛΤΕΚ επενδύει διαρκώς στην έρευνα νέων προϊόντων, στην ανάπτυξη σύγχρονων και ασφαλέστερων χημικών συνθέσεων και εξορυκτικών διαδικασιών, ώστε όχι μόνο να υπάρξει βελτιστοποίηση της ποιότητας αλλά και μείωση του κόστους της εκρηκτικής διαδικασίας.

Το 2016, νέοι επενδυτές εισήλθαν στην εταιρεία. Ιδρυτές της ήταν ο Π. Βλαχινός και η Ι. Χατζηγιαννάκου. Ωστόσο, ακολούθως η δεύτερη αποχώρησε και ο πρώτος προχώρησε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Τότε ήρθαν στο προσκήνιο δύο κυπριακές holdings, τη Noscape Ltd, με εκπρόσωπο τον Μ. Μαρκουλάκο και τη Neapolitan Holding Limited με βασικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Γιάννη Σαραντίτη.

Με τη διαδοχική μεταβίβαση ποσοστών, ο ιδρυτής Π. Βλαχινός αποχώρησε και οι μετοχικές ισορροπίες διαμορφώθηκαν με τη Noscape να ελέγχει το 80% και τη Neapolitan το 20%. Η ΕΛΤΕΚ, το 2019 διπλασίασε τον τζίρο της και τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη της. Με βάση τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις για το 2020 η εταιρεία έκανε τζίρο 4,44 εκατ. ευρώ, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με τα EBITDA να ανέρχονται σε 553.253,16 ευρώ έναντι 268.889,79 ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 326.505 ευρώ έναντι 109.610,13 ευρώ.

Πιστοποιήσεις

Το εργοστάσιο λειτουργεί σύμφωνα με τον ΚΥΑ 3329/89, τη μελέτη ασφαλείας SEVEZO IΙI, την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η εταιρεία διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες άδειες Λειτουργίας, Παραγωγής, Εμπορίας, Διάθεσης και Διακίνησης εκρηκτικών υλών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 – 0118386027780 για σχεδιασμό, παραγωγή, εμπορία και διακίνηση Explo ANFO, MATRIX και εκρηκτικών γαλακτωμάτων ExploGel, από τον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Είναι πιστοποιημένη με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015 – 20051210004953 από τον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Είναι πιστοποιημένη με ISO 45001:2018 – 20052210004951 για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία από τον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Διαθέτουμε Πιστοποιητικά ελέγχου CE για διάθεση προϊόντων σε χώρες – μέλη της Ε.Ε. από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Έρευνας και Ελέγχου Υλικών (BAM) για την παραγόμενη εκρηκτική ύλη Explo ANFO.

Διαθέτουμε Πιστοποιητικά ελέγχου CE για διάθεση προϊόντων σε χώρες – μέλη της Ε.Ε. από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Έρευνας και Ελέγχου Υλικών (BAM) για τα παραγόμενα εκρηκτικά γαλακτώματα ExploGel.

Όλα τα οχήματα της εταιρείας διαθέτουν πιστοποίηση ADR για μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Είναι μέλος του εμποροβιομηχανικού επιμελητήριου Γρεβενών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ