Ελληνικό: Καρέ – καρέ η επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Λίγο μετά τις 11:30 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία ολόκληρη Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα», καθώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πρόκειται για την δεύτερη βόμβα που εντοπίζεται στο εργοτάξιο. Εκτός από τους πυροτεχνουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων κλήθηκε και η Πυροσβεστική, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου: Δεύτερη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε και πάλι στο πλαίσιο των εργασιών στο χώρο του πρώην διεθνούς αεροδρομίου – και αυτή εξουδετερώθηκε πριν λίγο με απόλυτη επιτυχία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.
Πρόκειται για βόμβα ίδια με εκείνη που εντοπίστηκε στο τέλος Οκτωβρίου και βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων μακριά.

Αυτή τη φορά μάλιστα είχαμε και έκρηξη της βόμβας, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή ζημιά πουθενά.

Με την ανάρτηση αυτή και το επισυναπτόμενο βίντεο θέλω να εξηγήσουμε για μία ακόμη φορά ότι αυτές οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και πρέπει σε κάθε τέτοια περίσταση να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

Πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διαδικασίες, που απαιτούν προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.
Ευχαριστούμε και πάλι όλους για την άψογη συνεργασία».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν από τη διασταύρωση του Αλίμου στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλους δρόμους των νοτίων προαστίων.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ