Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: 200 ευρώ σε κάθε οδοντίατρο στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν χτυπηθεί από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel προχωρά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Κακοκαιρία Daniel: Πλαφόν στην τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την οικονομική στήριξη των ιδιωτικών οδοντιατρείων των 4 νομών που επλήγησαν, με το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ για κάθε οδοντίατρο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την απόλυτη συμπόρευση, με τις ανάγκες που θα προκύψουν για κρατική αρωγή έπειτα από την καταγραφή των ζημιών.

«Η πολιτεία, μέσω των αρμόδιων φορέων οφείλει να στηρίξει την ανάπτυξη της σχετικής επιστημονικής έρευνας, να παράσχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη βελτίωση των μηχανισμών εκτίμησης του κινδύνου, των συστημάτων πρόληψης και των μέσων καταπολέμησης αυτών των φαινομένων, τα οποία εν τέλει, έχουν προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή του τόπου μας», ανέφερε ανακοίνωση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Κακοκαιρία Daniel: Θαμμένα στην λάσπη τα χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – 4.564 διασώσεις ατόμων

Ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης είπε ότι «συνάδελφοι και συμπολίτες μας στους Νομούς Μαγνησίας και Καρδίτσας έζησαν εφιαλτικές στιγμές τα προηγούμενα 24ωρα. Γνωρίζουμε πως κάποιες από αυτές τις καταστροφές ενδέχεται να είναι ως ένα βαθμό απρόβλεπτες και αναπόφευκτες. Προχωράμε σε μια συμβολική στήριξη, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους και σε κάθε περίπτωση οι τοπικοί σύλλογοι των 4 νομών μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα πώς θα κατανείμουν τα ποσά, μετά την καταγραφή των ζημιών. Καλώ όλα τα δευτεροβάθμια όργανα να στηρίξουν όπως μπορούν».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΟ, Δημήτριος Κήττας, τόνισε: «Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα κρίση, αυτή τη φορά όχι υγειονομική, αλλά κλιματική, οικολογική και βέβαια ανθρωπιστική. Ενημερωνόμαστε συνεχώς, μέσω των συναδέλφων μας στη Θεσσαλία, για τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας στον τόπο τους. Έχοντας, τις επόμενες ημέρες, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των οδοντιάτρων που πιθανόν να επλήγησαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά φαινόμενα και σε συνεννόηση με τους τοπικούς Οδοντιατρικούς Συλλόγους θα συνεισφέρουμε, στο βαθμό του δυνατού τη στήριξη μας, με κάθε πρόσφορο μέσο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ