Έλενα Πολυχρονοπούλου: “Κλειδί” ο ρόλος πληροφοριοδότη για τη σύλληψη του μοντέλου και του συντρόφου της

Ένας πληροφοριοδότης φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τα 7,8 κιλά κοκαΐνης, και να συλληφθούν η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές Αρχές, που μετέδωσε το mega, πριν από πέντε ημέρες ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και έδωσε στοιχεία για την υπόθεση.

Ο άγνωστος αυτός αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, όπως είπε.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο τηλεφώνημα δόθηκαν στοιχεία για την 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι και μοντέλο, όπως και για τον 32χρονο σύντροφό τους.

Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι οι δυο τους διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια.

Έλενα Πολυχρονοπούλου

Επίσης, μεταφέρθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη μηχανή με την οποία μετακινείται το ζευγάρι αλλά και για το σπίτι τους, στο Παγκράτι.

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, ξεκίνησε η διακριτική παρακολούθηση της Έλενας Πολυχρονοπούλου και του συντρόφου της.

Χθες, Πέμπτη, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να μεταφέρει μία βαλίτσα, στη Νέα Σμύρνη. Στον έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι η βαλίτσα περιείχε 7,8 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο πληροφοριοδότης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι πωλεί το κάθε κιλό κοκαΐνης έναντι 40.000 ευρώ.

Απολογούνται τη Δευτέρα

Η πρώην παίκτρια ριάλιτι και ο 32χρονος αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 29χρονη φέρεται να αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται, δηλαδή της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο σύντροφός της αναλαμβάνει μεν την ευθύνη για τη μεταφορά της κοκαΐνης, αλλά όχι και την κατηγορία που του αποδίδεται.

Όπως λέει, επειδή ήταν εξαρτημένος είχε χρέος στον προμηθευτή του και δέχτηκε να κάνει αυτή τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται στην απολογία του να ισχυριστεί ότι παγιδεύτηκε σε όλη αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της Έλενας Πολυχρονοπούλου και του συντρόφου της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, και κατ´ εξακολούθηση από κοινού, από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ´ επάγγελμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η Άννα Κανδύλη, στον άνδρα ασκήθηκε επίσης δίωξη και για βία κατά υπαλλήλων καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Προσπάθησε να ξεφορτωθεί κοκαΐνη στην τουαλέτα;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του μετέδωσε νωρίτερα το mega, η Δίωξη Ναρκωτικών. που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, εκτιμά ότι η πρώην παίκτρια ριάλιτι και μοντέλο γνώριζε πολύ καλά ότι στο σπίτι τους στο Παγκράτι, βρισκόταν κοκαΐνη.

Και αυτό, γιατί, στο εν λόγω σπίτι εντοπίστηκε ποσότητα 0,1 γρ. κοκαΐνης στην τουαλέτα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όταν η γυναίκα κατάλαβε ότι έφτανε στο σπίτι η Δίωξη, προσπάθησε να ξεφορτωθεί άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης, ρίχνοντάς την στην τουαλέτα.

Όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι το μοντέλο και ο 32χρονος σύντροφός της είναι μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος, που φαίνεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο Αθήνας και στα νότια προάστια.

Μόλις έφτασαν στα χέρια τους οι συγκεκριμένες πληροφορίες, έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 32χρονο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εντόπισαν τον σύντροφο του μοντέλου στη Νέα Σμύρνη, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ ο ίδιος αντιστάθηκε.

Ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι είχε πάρει την ποσότητα της κοκαΐνης για να την δώσει σε κάποιον άλλον.

Ωστόσο, από την Αστυνομία αναφέρουν ότι τα 7,8 κιλά κοκαΐνης είναι μεγάλη ποσότητα για να την εμπιστευτεί ένα κύκλωμα σε ένα άτομο, που δήθεν δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης.

Δείτε το ρεπορτάζ του mega:

Πώς έγινε η επεισοδιακή σύλληψη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αρχικά εντοπίστηκε ο άνδρας στη Νέα Σμύρνη, να κατέχει μία βαλίτσα στην οποία υπήρχαν επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν 7 κιλά και 827 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο ίδιος προέβαλε αντίσταση και χτύπησε τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας κατείχε τα ναρκωτικά “με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό της ημεδαπής”.

 

Έλενα Πολυχρονοπούλου

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 9-9-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Επιπρόσθετα ο ημεδαπός κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών και των Νοτίων Προαστίων, εντοπίστηκαν οι δύο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατελήφθη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό της ημεδαπής, βαλίτσα εντός της οποίας υπήρχαν -7- αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους -7- κιλών και -827- γραμμαρίων.

ναρκωτικά

Ο ανωτέρω προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, κτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην Αθήνα, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -0,1- γραμμαρίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7.827,1- γραμμαρίων
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των -5.050- ευρώ
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
δίκυκλη μοτοσυκλέτα
-3- συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ανέλαβε την ευθύνη ο σύντροφός της

O σύντροφος της Έλενας Πολυχρονοπούλου πήρε πάνω του την ευθύνη για την κοκαΐνη.

Σε δήλωσή του, μέσω του συνηγόρου του, ο σύντροφος του μοντέλου αναφέρει ότι δεν είχε συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας της κοκαΐνης που κατασχέθηκε και υποστηρίζει ότι η συγκατηγορούμενή του, “δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή”.

Eλενα Πολυχρονοπούλου

Υπόθεση Πολυχρονοπούλου: Η δήλωση του δικηγόρου του συντρόφου της

Αναλυτικά, ο δικηγόρος του Σταύρος Γεωργόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Ο εντολέας μου, στα πλαίσια της εξαρτήσεώς του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε.

Η συγκατηγορούμενή του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες”.

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Τι δηλώνει ο δικηγόρος της πρώην παίκτριας ριάλιτι

Για πλήθος “ανακριβών πληροφοριών” κάνει λόγο ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Έλενας Πολυχρονοπούλου, η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της για την υπόθεση της κοκαΐνης.

Όπως αναφέρει ο Παντελής Κοκοτός, “δηλώνουμε ότι η κυρία Πολυχρονοπούλου θα δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις στις αρμόδιες και μόνο Δικαστικές Αρχές, τις οποίες εμπιστευόμαστε απόλυτα”.

Αναλυτικά, το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση της πρώην παίκτριας ριάλιτι και μοντέλου, αναφέρει τα εξής:

“Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση της κυρίας Ελένης -Ευαγγελίας Πολυχρονοπούλου.

Έλενα Πολυχρονοπούλου

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κυρία Πολυχρονοπούλου κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε ότι λαμβάνει χώρα επανειλημμένη αναφορά του ονόματος και της εικόνας της εντολίδος μας, συνοδεία πλήθους ανακριβών πληροφοριών.

Δηλώνουμε ότι η κυρία Πολυχρονοπούλου θα δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις στις αρμόδιες και μόνο Δικαστικές Αρχές, τις οποίες εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Καλούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να απέχουν, άλλως να αφαιρέσουν άμεσα, οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά του ονόματος, της εικόνας και της φωνής της εντολίδος μας, σε σχέση με οποιαδήποτε περιστατικά, για τα οποία δεν έχει ακόμη αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σε διαφορετική περίπτωση η εντολίδα μας επιφυλάσσεται ρητά παντός νόμιμου δικαιώματος της

Με εκτίμηση
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΟΤΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΚΟΤΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ”

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ