ΕΛ.ΑΣ.: Τι απαντά για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

«Οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις αντιδράσεις για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης.

Αντιδράσεις για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης – «Καμία άδεια δεν δόθηκε» λέει ο δήμος Αθηναίων

Σε σχετική ανακοίνωση, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι «οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται», ενώ αναφέρει ότι «στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δήθεν χορηγείται άδεια για πραγματοποίηση συνάθροισης από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

– σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται,

– επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ

– οι αποφάσεις που εκδίδονται από τις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας, αφορούν στην επιβολή περιορισμών, εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

Στην προκειμένη περίπτωση εκδόθηκε απόφαση επιβολής περιορισμών και ως εκ τούτου οι σχετικές δηλώσεις περί αδειοδότησης σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ