ΕΛ.ΑΣ: 16 συλλήψεις για τα επεισόδια σε Εξάρχεια και Μενίδι – Τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί – Τα νεότερα για τον διοικητή της ΟΠΚΕ

Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από τις 21 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Εκτός όμως από τα Εξάρχεια επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ και στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου ομάδες Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, άναψαν φωτιές στην περιοχή και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Θεσσαλονίκη: «Σταματήστε τα επεισόδια»- Η έκκληση του προέδρου των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στην Αυλίζα Αχαρνών έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι 6 από σκάγια και οι υπόλοιποι 4 από ρίψεις αντικειμένων. Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΟΠΚΕ Αττικής που τραυματίστηκε στη δυτική Αττική πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο.  Οι γιατροί του αφαίρεσαν το σκάγι που τον τραυμάτισε κάτω από το μάτι και για λίγα εκατοστά θα μπορούσε να του έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. 

Τέλος, κλειστή είναι αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός Αιγάλεω καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων οι Ρομά πέταξαν πολλά ογκώδη αντικείμενα στο οδόστρωμα και αναμένεται συνεργείο για να τα απομακρύνει.

Μενίδι: Διοικητής της ΟΠΚΕ ο ένας εκ των δύο τραυματιών αστυνομικών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ