Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Αν δεν είχαμε 7-8 μποφόρ, θα είχε οριοθετηθεί η φωτιά

Υπάρχουν αναφορές για καμένες οικίες αλλά όχι για τραυματίες είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, στον Alpha, o οποίος τόνισε ότι αν δεν υπήρχαν οι ριπές του αέρα που φθάνουν τα 7-8 μποφόρ τότε η φωτιά θα μπορούσε να οριοθετηθεί.

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, “επιχειρούμε στο Πανόραμα Βούλας με 72 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, 1 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εναέριο συντονισμό και κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο. Επίσης, εκατοντάδες εθελοντές πυροσβέστες συνδράμουν το έργο ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ”

Υπογράμμισε πως “η κεφαλή της πυρκαγιάς είναι στο Πανόραμα Βούλας, στις οδούς Αριστείδου, Πριάμου, Έκτορος, εκεί όπου τελειώνει ο οικιστικός ιστός και ουσιαστικά μπαίνει στο δασικό κομμάτι του Πανοράματος Βούλας”.

Παράλληλα, τόνισε πως έγινε η εκκένωση μετά το μήνυμα που εστάλη από το 112 και δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ενώ αντιθέτως υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές και ολικές καταστροφές σε οικίες: “Υπάρχουν αναφορές για καμένες οικίες” σημείωσε και πρόσθεσε: “Εάν δεν υπήρχαν οι ριπές του ανέμου των 7-8 μποφόρ μιλάμε για μια πυρκαγιά που θα μπορούσε να οροθετηθεί, αντιθέτως επειδή πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι, η πυρκαγιά έχει καλύτερη εικόνα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τίθεται υπό μερικό έλεγχο”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ