Έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα… κατόπιν παραγγελίας – Πώς δρούσε

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής έπεσε ένας 38χρονος με αδυναμία στα πολυτελή αυτοκίνητα, ο οποίος κατάφερνε να ξεφεύγει με δεξιοτεχνικό τρόπο και για αυτό του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Αρσέν Λουπέν”.

Ο 38χρονος θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων. Είχε στην κατοχή του ειδικά μηχανήματα για να τα κλέβει και συγκεκριμένα λογισμικά ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τα οποία απενεργοποιούσε τα ιμομπιλάιζερ των οχημάτων που είχε βάλει στο μάτι.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, ο 38χρονος δεχόταν παραγγελίες για κλοπή πολυτελών οχημάτων απευθείας από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Όταν ο πελάτης έκανε την “παραγγελία” του αυτοκινήτου που ήθελε, εκείνος το εντόπιζε και έβαζε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του. Αφού έβρισκε πού διέμενε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος, πήγαινε τα βράδια στην περιοχή και άνοιγε το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά με τα μηχανήματα που διέθετε. Στη συνέχεια, με μία ειδική “φίσα” που προσάρμοζε στον μηχανισμό του τιμονιού, έβαζε μπροστά τη μηχανή χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο.

Έπειτα ο 38χρονος πάρκαρε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε απόμερους δρόμους σκεπασμένο με κουκούλα, περιμένοντας να διαπιστώσει εάν ο ιδιοκτήτης διέθετε σύστημα εντοπισμού GPS. Όταν διαπίστωνε ότι το αυτοκίνητο δεν εντοπιζόταν, τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του. Εντόπιζε ένα παρόμοιο όχημα με το ίδιο χρώμα και πλαστογραφούσε τις πινακίδες ή τις έκλεβε απευθείας.

Στη συνέχεια τις τοποθετούσε στο κλεμμένο όχημα και το “έδιωχνε” στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία, αφού πρώτα εισέπραττε την αμοιβή του. Από αυτή τη “δουλειά” ο 38χρονος φέρεται ότι είχε αποκομίσει 400.000 ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ