Έκλεψαν μηχανήματα αξίας 30.000 ευρώ από το νοσοκομείο του Βόλου

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν διαπιστώθηκε ληστεία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κλοπής η οποία είχε σημειωθεί στις 15 Μαΐου στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας».

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 2 περίπου το μεσημέρι στο ισόγειο του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο γαστρεντερολογικό ιατρείο, που βρίσκεται πίσω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ο δράστης ή οι δράστες, που παραμένουν άγνωστοι, «χτύπησαν» μέρα-μεσημέρι για να κλέψουν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, συγκεκριμένο ιατρικό εξοπλισμό.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν εργαζόμενος του ακτινολογικού μπήκε στο γαστρεντερολογικό ιατρείο και είδε ένα άτομο να σπάει το τζάμι και να φεύγει τρέχοντας εκτός Νοσοκομείου. Ο δράστης είχε μαζί του σακίδιο με το οποίο μετέφερε τα ιατρικά εργαλεία που πρόλαβε να αφαιρέσει, ενώ πιθανολογείται πως είχε και συνεργό που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κατάφερε να κλέψει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, δύο γαστροσκόπια, η αξία των οποίων ανέρχεται συνολικά στις 30.000 ευρώ.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η ληστεία ενημερώθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός ο οποίος έσπευσε επί τόπου, ενώ κλήθηκε και η Ασφάλεια που διερευνά την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν πληροφόρηση εκ των έσω, καθώς οι κινήσεις τους ήταν στοχευμένες και έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, το οποίο παραπέμπει ευθέως στην ληστεία που πρόσφατα έγινε στον «Άγιο Σάββα».

Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ