Εκδρομή εφιάλτης για Κύπριους μαθητές στη Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες και… κατσαρίδες στο ξενοδοχείο τους

Σε… εφιάλτη έχει μετατραπεί η πενθήμερη εκδρομή Κύπριων μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου έφτασαν χθες στη συμπρωτεύουσα και αντίκρισαν άθλιες συνθήκες υγιεινής στο ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να καταλύσουν.

Οι γονείς των μαθητών είναι εξοργισμένοι, καθώς, όπως καταγγέλλουν, στους διαδρόμους του ξενοδοχείου περπατούν κατσαρίδες, η πισίνα είναι λερωμένη ενώ και τα πλακάκια είναι σπασμένα.

Πατέρας ενός εκ των μαθητών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου και τόνισε ότι μέχρι τις 5 το πρωί βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους καθηγητές, ώστε να βρουν μία λύση.

«Το ταξιδιωτικό γραφείο λέει ότι δεν βρήκαν άλλο ξενοδοχείο και ότι τα δωμάτια θα καθαριστούν. Γιατί δεν ήταν καθαρά τα δωμάτια από πριν; Ποιος έλεγξε τις συνθήκες υγιεινής; Με ποια κριτήρια επέλεξαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο», αναρωτήθηκε.

Όπως υπογράμμισε ο Δώρος Ελευθερίου, εάν κάποιος έδινε 625 ευρώ για την εκδρομή δεν θα δεχόταν να μείνει το παιδί του σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο. Τα παιδιά αρνούνται να μείνουν στο ξενοδοχείο, δεν έχουν κάνει μπάνιο και αρνούνται να φάνε το οτιδήποτε από εκεί, πρόσθεσε.

Μάλιστα, για το περιστατικό υπήρξε επέμβαση από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, ανέφερε τα εξής: «Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνει ότι όσον αφορά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διαμονή μαθητών/μαθητριών Λυκείου σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μαθητικής εκδρομής στην Ελλάδα, έγιναν διευθετήσεις και το θέμα επιλύθηκε άμεσα με τη μεταφορά των μαθητών/μαθητριών σε άλλα ξενοδοχεία, εντός της πόλεως. Το θέμα των σχολικών εκδρομών είναι υπό συζήτηση ευρύτερα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ