Είχε «αδειάσει» τη Θεσσαλονίκη

Είχε «αδειάσει» τη Θεσσαλονίκη

Για ληστεία και σωρεία κλοπών κατηγορείται ένας 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης, με τη χρήση βίας, απέσπασε χθες το πρωί στο Κορδελιό τσάντα από 75χρονη γυναίκα, που περιείχε μικροποσό, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα της ηλικιωμένης. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, με συνέπεια να εντοπιστεί λίγο αργότερα ο δράστης και να συλληφθεί.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε διαπράξει τους προηγούμενους μήνες 17 διαρρήξεις και κλοπές από διάφορους χώρους, όπως μίνι μάρκετ, παντοπωλεία, καφενεία, κ.ά. σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η δε λεία του -όπως αποκαλύφθηκε- περιλαμβάνει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Στο μεταξύ, τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 33 έως 37 ετών, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι χθες τα ξημερώματα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το σπίτι ενός 35χρονου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Από τις αστυνομικές αρχές διενεργούνται έρευνες για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων σε παρόμοιες πράξεις στην περιοχή.

Εξάλλου, μία 29χρονη κατηγορείται ότι απέσπασε με τη μέθοδο της απασχόλησης 850 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα από 77χρονο στη Βέροια. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, ενώ η νεαρή γυναίκα αναζητείται και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, που υποβλήθηκε στην τοπική εισαγγελία πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ