Είχαν διαπράξει 208 κλοπές!

Είχαν διαπράξει 208 κλοπές!

 

Μετά από τρίμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, η οποία κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει 208 κλοπές και ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από την αστυνομία 42 μέλη, όλοι αλλοδαποί και αναλυτικά 13 Ρουμάνοι, 10 Αλβανοί, 9 Αλγερινοί, 3 Γεωργιανοί, 2 Ιρακινοί, 1 Αφγανός και 1 Παλαιστίνιος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ