Είχαν «ρημάξει» καταστήματα της Αττικής – Βίντεο από τη δράση συμμορίας που εμπλέκεται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις

Είχαν ρημάξει καταστήματα, κυρίως εστίασης σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Στο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται η δράση των αδίστακτων μελών της συμμορίας που εμπλέκεται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ, οι δράστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, αδιαφορούν αν θα αφήσουν αποτυπώματα καθώς δεν χρησιμοποιούν γάντια.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου. Συνελήφθησαν, πέντε ημεδαποί, 18 και 15 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και -κατά περίπτωση- περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και διαρρήξεων από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Ιανουάριο του 2024, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας αποκαλύφθηκε η μεθοδική και διαρκής δράση εγκληματικής ομάδας.

Πώς δρούσαν

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Ακολούθως, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα έσπαγαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων.

Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Επιπλέον, σε περιπτώσεις, όπου εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας και αιχμηρών αντικείμενων (μαχαίρι).

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων. Μάλιστα, από την έως τώρα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση 11 διαρρήξεων καταστημάτων σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ