Έγκλημα και τραγωδία στη Ρόδο

Έγκλημα και τραγωδία στη Ρόδο

Μουδιασμένοι και τρομαγμένοι είναι οι κάτοικοι της Ρόδου μετά τη θεομηνία της Παρασκευής, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ένας να αγνοείται μετά από τέσσερις ημέρες και να προκληθούν τεράστιες και πολλές φορές ανεπανόρθωτες ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες…

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή νέα επιδείνωση του καιρού, το νησί θύμισε έρημη πόλη και οι μόνοι που βρίσκονταν στους δρόμους ήταν οι πυροσβέστες και οι διασώστες που προσπαθούν εδώ και μέρες να… μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Κλειδαμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια τους, οι κάτοικοι περίμεναν να περάσει η νέα καταιγίδα, ευχόμενοι να μην έχει για μία ακόμη φορά τραγικές συνέπειες.

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στις τουρκικές ακτές

Ένα πτώμα αγνώστου εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα του νεκρού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο ή μετανάστη που επιχείρησε να περάσει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Την έρευνα για την ταυτοποίηση έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές.

Το Λιμενικό Σώμα έστειλε φωτογραφία και στοιχεία του αγνοούμενου, προκειμένου να εξεταστεί αν πρόκειται για τον αγνοούμενο καθηγητή.

Με αμείωτη ένταση αλλά χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου δασκάλου, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Η χθεσινή καταιγίδα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των αρμοδίων, καθώς δεν είχαν προλάβει να καθαρίσουν τις περιοχές που είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανακριτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τους τρεις θανάτους και τις καταστροφές από τη θεομηνία, ενώ διέταξε και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να ερευνήσουν αν υπήρξαν παραλείψεις ή παρεμβάσεις, που προκάλεσαν ζημιές.

Δριμύ είναι το «κατηγορώ» των συγγενών των θυμάτων που μιλούν για ολιγωρία των αρχών, ενώ έχει ξεσπάσει διαμάχη στο νησί για το ποιος ευθύνεται που δεν έκλεισε ο δρόμος, παρότι ήταν γνωστό ότι την Παρασκευή θα εκδηλώνονταν έντονα καιρικά φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο.

Από τις τρεις το μεσημέρι χθες σημειώνονταν στη Ρόδο ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου – Καλλιθέας και να ακινητοποιηθούν οχήματα. Λόγω έντονων βροχοπτώσεων, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ