Εγκαίνια, συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη ΔΕΘ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων δίνουν το στίγμα για σημερινά εγκαίνια της 80ή Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ για το σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου πολιτικών αρχηγών.

Αρχικά, σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Αστυνομία. Από τις 14:00, ανάλογα με την εξέλιξη των διαδηλώσεων, κι έως την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Καμάρα, στο Σιντριβάνι και στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Μετά τα εγκαίνια οι κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις και πορείες κατά του νέου μνημονίου οργανώνουν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, σήμερα το απόγευμα, πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης.

Αναλυτικότερα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ, συνδικάτα και οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 18.00 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18.00 επίσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης καλούν στις 18.00 στην Καμάρα, ενώ η Αντιεξουσιαστική Κίνηση την ίδια ώρα στο Σιντριβάνι.

Τέλος, στην πλατεία της Αγ. Σοφίας στις 18.00 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν οι Επιτροπές Αγώνα Ιερισσού, Νέων Ρόδων & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με σύνθημα «ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Αστυνομία. Από τις 2 το απόγευμα, ανάλογα με την εξέλιξη των διαδηλώσεων, κι έως την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι την Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Κασσάνδρου, Προξένων, Στέφανου Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στέφανου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την Πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά αυτής), Παύλου Μελά, Βενιζέλου και Καυτανζόγλου.

Εξάλλου, από τις 6 σήμερα τα ξημερώματα έως την ίδια ώρα της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Αγγελάκη, Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στέφανου Δραγούμη), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Βασ. Γεωργίου), Κασσάνδρου, Προξένων, Στέφανου Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου).

Εξάλλου έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς Καυτανζόγλου (από Εγνατία μέχρι Λεωφόρο Στρατού), Παύλου Μελά (από Μακένζυ Κιγκ μέχρι Τσιμισκή) και Βενιζέλου (από Εγνατία μέχρι Λεωφόρο Νίκης), ενώ σήμερα, ημέρα εγκαινίων της 80ής ΔΕΘ, από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων στην οδό Βογατσικού.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ισχύει το παραπάνω μέτρο στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία, Αγίας Σοφίας και στη Λεωφόρο Νίκης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σήμερα, κατά τις ώρες αποκλεισμού του ιστορικού κέντρου, θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος, ενώ από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς κι από την Αγίου Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα, με το σύνολο των δυνάμεών της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Αύριο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο (12-13 Σεπτεμβρίου). Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει σε ομιλία του το πρόγραμμα της ΝΔ και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Το μεσημέρι στις 12 στο Βελλίδειο θα δώσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου και το βράδυ θα επισκεφθεί την ΔΕΘ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, στις 4μ.μ., της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί της Παρασκευής (11/9).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα μιλήσει στις 8.30μ.μ. της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»

Τέλος, εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί, της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στο Περί��τερο 8 της ΔΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Η Όλγα Γεροβασίλη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ