Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα – σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, Μαρία Βλάχου

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο έχει σκορπίσει ο θάνατος της Μαρίας Βλάχου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η αδελφή της, Πέννυ Βλάχου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η οποία έγραψε: «Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα».

Η Μαρία Βλάχου αποτέλεσε σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ένα ιδιαίτερο success story καθώς, μαζί με την αδερφή της, δημιούργησαν το 2007 την Fereikos, μια εταιρεία με έδρα την πατρίδα τους, την Κορινθία, που ασχολείται με την εκτροφή και επεξεργασία σαλιγκαριών αλλά και την παρασκευή έτοιμων γευμάτων.

Όπως έλεγε παλαιότερα σε συνέντευξη της, η ιδέα για την εταιρεία, που κατέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, ξεκίνησε όταν βρισκόταν στην Ελβετία, όπου δοκίμασε για πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Είχα μετακομίσει στις Βρυξέλλες, όπου εργαζόμουν ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Βρισκόμουν στην Ελβετία όταν δοκίμασα πρώτη φορά σαλιγκάρια. Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα:«Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!». «Τι ωραία ιδέα» μου απάντησε. «Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα αλλά έστελνα το βιογραφικό μου και κανένας δεν με έπαιρνε [..] Οπότε για μένα τα σαλιγκάρια ήταν ο τρόπος να γυρίσω στη χώρα μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Μαρία και η Πένυ στηρίχθηκαν στις δυνάμεις τους για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να πετύχουν τους στόχους τους, αποτελώντας ένα σπουδαίο ελληνικό success story . αναφέρει το Friends of Europe «η Μαρία ήταν μια λαμπρή και οραματίστρια Ελληνίδα επιχειρηματίας [..] Η αισιοδοξία και ο δυναμισμός της ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα και η γοητευτική προσωπικότητά της φώτιζε κάθε δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν. Το πάθος της ενέπνευσε όλους εκείνους που την γνώρισαν. Ήταν πραγματικά μοναδικό».

Η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας.

Πηγή: epixeiro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ