Έφοδος της Αστυνομίας στην κατάληψη στο Βιολογικό του ΑΠΘ – Πορεία και κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο

Aστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης, που υπήρχε από φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επί 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου, τη στιγμή που συνεργεία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργασίες κατεδάφισης μέσα στο κτίριο.

Στον χώρο που λειτουργούσε το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, που θα εξυπηρετεί 5000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί καταδρομική επίθεση στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου από ομάδα 30 κουκουλοφόρων που είχαν γράψει στους ορόφους του κτιρίου συνθήματα υπέρ της συγκεκριμένης κατάληψης και απειλητικά μηνύματα για τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, Μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του ΑΠΘ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν επί της Ναυαρίνου και στην Τσιμισκή, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ εν μέσω της έντονης κίνησης στο δρόμο λόγω της ημέρας.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την κινητοποίηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ