Δυστύχημα στα Τέμπη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το «μανιτάρι» μετά την έκρηξη

Νέες πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη. Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, δεν έχει εντοπιστεί σε καμία από τις δύο αμαξοστοιχίες – ούτε στην επιβατική, ούτε στην εμπορευματική – κάποιο εύφλεκτο υλικό. Αυτό προέκυψε τόσο από την έρευνα των αστυνομικών όσο και από τους πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία

Η έκρηξη πιθανότατα να προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους οι δυο αμαξοστοιχίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, δηλαδή πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες. Με τη μετωπική σύγκρουση ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτανάφλεξης, έσπασε το δοχείο, εκτοξεύτηκαν τα λάδια, πήραν φωτιά και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο μανιτάρι που είδαμε στο βίντεο – ντοκουμέντο που είχε δει το φως της δημοσιότητας.  Βέβαια, η οριστική απάντηση για το τι προκάλεσε αυτή την ισχυρή έκρηξη θα δοθεί από την έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Πηγές της Πυροσβεστικής ανέφεραν νωρίτερα στο enikos.gr, ότι η εταιρεία ενημέρωσε πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε πλάκες σιδήρου, ακτινίδια, ζωοτροφές και κιβώτια με μπύρες.  Από την έως τώρα έρευνα δεν έχει διαπιστωθεί να υπήρχε στο τρένο παράνομο ή αδήλωτο φορτίο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ