Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη και τη φωτιά, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Τα τελευταία 24ωρα γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το φορτίο που μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity.

Τέμπη: Καταγγελία για το φορτίο του εμπορευματικού τρένου – «Δεν δικαιολογείται τέτοια έκρηξη»

Πηγές της Πυροσβεστικής ανέφεραν στο enikos.gr, ότι η εταιρεία ενημέρωσε πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε πλάκες σιδήρου, ακτινίδια, ζωοτροφές και κιβώτια με μπύρες. Από την έως τώρα έρευνα δεν έχει διαπιστωθεί να υπήρχε στο τρένο παράνομο ή αδήλωτο φορτίο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί σε καμία από τις δύο αμαξοστοιχίες – ούτε στην επιβατική, ούτε στην εμπορευματική – κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο δικηγόρος ενός εκ των επιβατών του μοιραίου τρένου που τραυματίστηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity στα Τέμπη, μετέφερε αδήλωτα υλικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ο κ. Μπαρτζώκη, τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε το τρένο δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το μέγεθος της έκρηξης. Όπως είπε, το «μανιτάρι» που φαίνεται να δημιουργείται μετά την έκρηξη «μαρτυρά» προπάνιοκηροζίνη ή κάποιο άλλο ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την Παρασκευή η Πυροσβεστική διέψευσε και τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ και έκαναν λόγο για δύο φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο (2) φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει: Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου. Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ