Δύσκολη νύχτα στην Ρόδο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη προβλέπεται και η αποψινή νύχτα στη Ρόδο, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στο μέτωπο της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα, με το μεγαλύτερο, όμως το πρόβλημα να εντοπίζεται στο μέτωπο των Λαέρμων.

Μάλιστα, οι ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ) που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή φαίνεται πως δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για τα πύρινα μέτωπα τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα μίλησε νωρίτερα στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα μέτωπα. Το πρώτο από Απόλλωνα προς Λάερμα δυστυχώς συνεχίζει εκτός ελέγχου, ενώ έχουν σημειωθεί 4 αναζωπυρώσεις στο μέτωπο που καίει τον Προφήτη Ηλεία», σημείωσε ο κ. Ταρασλιάς.

«Δεν βοηθούν την κατάσταση οι διαρκείς αναζωπυρώσεις και δυστυχώς η φωτιά καίει δύσβατες περιοχές, θάμνους, πευκοδάση και ελαιόδεντρα. Προσευχόμαστε για να μην φτάσουν οι φλόγες στην είσοδο του χωριού στα Λάερμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι να δύσει ο ήλιος»,  ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 125 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τα εναέρια μέσα αυτήν την ώρα έχουν αποχωρήσει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ