Δύο χρόνια από τη δολοφονία της Ανθής Λινάρδου – “Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου” λέει η μητέρα της

Η μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου, Παρασκευή, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της από το ίδιο τον σύζυγό της, αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή της, ενώ στη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στα παιδιά της κόρης της, που πλέον γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα τους.

«Παραβρέθηκα χθες στο δικαστήριο, γιατί το θεώρησα χρέος μου αφού κλήθηκα για να καταθέσω αυτά τα οποία γνωρίζω. Καιρό τώρα, υπήρχαν φήμες που είχαν φτάσει στα αυτιά μου ότι κάτι κακό ετοιμάζεται για μενα. Χθες στο δικαστήριο πείστηκα ότι πρόκειται για αυτή την κατηγορία», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kozanilife.gr η μητέρα της Ανθής Λινάρδου.

“Δεχόμουν και δέχομαι πολλές κλήσεις με απόκρυψη”

“Μου είχαν μεταφέρει διάφοροι άνθρωποι από το Βελβεντό ότι υπάρχουν φήμες ότι θα μου κάνουν κακό και αυτό σχεδιάζεται μέσα στις φυλακές. Μάλιστα το καλοκαίρι φημολογούνταν ότι η μεταγωγή του έγινε ακριβώς γι” αυτόν τον λόγο. Τον Μάιο αν θυμάμαι καλά, την ώρα που άφησα τα παιδιά στο σχολείο τους, άνοιξε κάποιος άγνωστος την πόρτα του αυτοκινήτου και μου είπε: «Δεν με γνωρίζετε, εγώ σας γνωρίζω… Να προσέχετε, διατρέχετε κίνδυνο… Σχεδιάζεται κάποιο κακό εναντίον σας» και έφυγε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω και να πω κάτι. Μετά από λίγο καιρό με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, όπου και πάλι δεν με ενημέρωσαν για ποιον λόγο ακριβώς βρισκόμουν εκεί, αλλά πλέον είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αφού ό,τι με είχαν ρωτήσει αφορούσε το αν φοβάμαι και το αν δέχομαι απειλές” δήλωσε.

“Δεχόμουν και δέχομαι πολλές κλήσεις με απόκρυψη, στις οποίες δεν απαντάω. Συνδέοντας όλα τα κομμάτια, μπορώ να πω και ότι στο παρελθόν το πρώτο διάστημα, είχα αντιληφθεί αποδεδειγμένα κάποιον κάτω από σπίτι μου να με παρακολουθεί” συμπλήρωσε.

“Είμαι σίγουρη ότι το δικαστήριο θα κάνει το σωστό, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Εδώ μιλάμε για μία αποδεδειγμένη ανθρωποκτονία. Δεν ξέρω, νομίζω ότι αλλιώς προσμετράται ένας άνθρωπος που κατηγορείται για μία «σκευωρία» και αλλιώς ένας ο οποίος έχει ήδη διαπράξει ένα έγκλημα και μάλιστα παίζοντας θέατρο τρεις ολόκληρες μέρες. Το προφίλ του είναι ήδη εκτεθειμένο από τον ίδιο” τόνισε.

«Τα παιδιά γνωρίζουν όλη την αλήθεια»

“Τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, χάρη στη ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν από τους παιδοψυχιάτρους της μέριμνας, οι οποίοι παρακολουθούν και τα παιδιά και εμένα. Είναι άριστοι μαθητές, με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, βέβαια σε βαθμό που να μην τα επιβαρύνουν. Έχουν προσαρμοστεί πλήρως και στο κοινωνικό και στο σχολικό τους περιβάλλον και είναι ισορροπημένα. Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να διαχειριστούμε το πένθος των παιδιών. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ας μη γελιόμαστε. Τα παιδιά έχουν μεγάλα τραύματα, έχει δολοφονηθεί η μητέρα τους, ένα βαρύ πένθος από μόνο του και επιπρόσθετα πρέπει να δεχτούν ότι αυτό διαπράχθηκε από τον πατέρα τους. Ευτυχώς είμαστε πολύ δεμένοι και γίνεται πολύ καλή δουλειά, φυσικά και εγώ δέχομαι ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να το διαχειριστώ σωστά, είναι δεδομένο ότι μόνο η καλή πρόθεση δεν αρκεί, εδώ χρειάζεται διαρκή παρέμβαση ειδικών. Η παρουσία μου τους προσφέρει ηρεμία, κάθε φορά που πρόκειται να λείψω για δικαστήριο ταράζονται, δεν θέλουν να λείπω. Μάλιστα την τελευταία φορά, προχθές με ρώτησαν γεμάτα αγωνία: «Γιαγιά, μην μπεις και εσύ στη φυλακή. Θα γυρίσεις;» Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σενάρια κάνει ένα παιδί. Φυσικά τα καθησύχασα και τους εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μας έχουνε πει να τους μιλήσουμε πλέον και να ξέρουν όλη την αλήθεια”.

“Νομίζω πώς αν δεν είχα τα παιδιά, θα είχα κάνει κακό στον εαυτό μου. Δεν αντέχεται αυτός ο πόνος, μόνο μία μάνα με καταλαβαίνει που έχασε το παιδί της, με οποιονδήποτε τρόπο. Θέλω να τα προστατέψω τόσο πολύ, νοιώθω μία επιπλέον ανάγκη γι” αυτό. Όση προστασία δεν μπόρεσα να προσφέρω στο παιδί μου που βρισκόταν μακριά. Φοβάμαι, τρέμω μήπως μου τα αρπάξουν για να με βγάλουν ακατάλληλη. Για όλα τον έχω ικανό. Από τη στιγμή που σκότωσε την κόρη μου, τη μητέρα των παιδιών του, πιστεύω ότι είναι ικανός για όλα”.

Πηγή:KOZANILIFE.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ