Δύο συνεργάτες του Ξηρού συνέλαβε η αντιτρομοκρατική στην Καλαμάτα

Στη σύλληψη των δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Καλαμάτα μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση χθες το απόγευμα. Πρόκειται για έναν Έλληνα, 54 ετών, και έναν Αλβανό, 37 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Τα δαχτυλικά αποτυπώματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και στα δύο σπίτια, σε Ανάβυσσο και Λουτράκι. Υπενθυμίζεται ότι ο συνεργός του Ξηρού που νοίκιασε στο όνομά του το σπίτι στην Ανάβυσσο, είχε εμφανιστεί στο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη με στολή υπαξιωματικού, υποστηρίζοντας πως εργάζεται στο πολεμικό ναυτικό.

 

Το προφίλ των συνεργών

Ο 54χρονος Έλληνας συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού είναι απότακτος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση με νονούς της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος αποτελούσε έμπιστο πρόσωπο μεγάλου νονού της νύχτας, γνωστού για την εγκληματική του δράση.

Ο 37χρονος Αλβανός είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για ληστείες αλλά και για υποθέσεις προστασίας. Όπως εκτιμάται, ο 37χρονος ήρθε σε επαφή μέσα στη φυλακή με μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

 

Διαβάστε επίσης:

Η “αόρατη” Αγγελική με το καθαρό μητρώο

Εντοπίστηκε ύποπτο βαν στο όρος Αιγάλεω-Εξετάζουν τη σύνδεση με τον Ξηρό – ΤΩΡΑ

Νέα ευρήματα στη γιάφκα του Ξηρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ